Annonse


Vil ha enighet på nett

Tidligere i år har Microsoft og Netscape varslet at de vil støtte egne løsninger, som ikke kunne brukes av motpartens program. Nå vil Microsoft og Netscape få overlevert en underskriftsliste som ber selskapene satse på etablerte standarder for HTML på PC Expo.

Irritasjon
Bak underskriftslista står medieselskapet Ziff Davies AnchorDesk.

– Internettbrukere trengte noen som kunne nå Microsoft og Netscapes ører. I mange månder har vi hørt påstander om at nettdesignere må velge mellom å lage sider som kan leses av Microsofts Explorer eller av Netscapes nettlos. Brukere har fått høre at det vil bli begrenset adgang til hjemmesider om man brukte feil nettleser. Dette har ført til stor irritasjon på nettet, og det kan en se på kommentarene som fulgte underskriftene, sier ansvarlig redaktør i AnchorDesk Jesse Berst.

Ser positivt på henvendelsen
Talsmenn for de to selskapene uttrykker at de ser positivt på brevet og vil høre på ønskene som settes fram. Petisjonen støttes av World Wide Web Consortium (W3C), som overprøver standarder på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse