Annonse


Lesehestene svikter

Bokhandlerforeningen har nylig spurt nordmenn om hvor de fikk tak i den siste boken de leste. Undersøkelsen viser at 0 prosent hadde kjøpt boken via Internett, 20 prosent hadde kjøpt den i en bokhandel, 20 prosent fikk den i gave, 18 prosent fra bokklubb, 17 prosent fra bibliotek, 10 prosent hadde lånt hos venner og resten hadde fått boken fra andre kilder.

2 prosent av nettbrukerne
Selv om netthandel med bøker er beskjeden, er det likevel noen som handler:

– Blant de med Internett-tilgang, oppga 2 prosent at de hadde kjøpt en bok via nettet i løpet av 1996, forteller utrednings- og markedskonsulent Tor Frostelid i Den Norske Bokhandlerforening. Nordmenn handler gjerne bøker per postordre, men mens bokklubbene gir rabatter, holder nettbokhandlerne faste priser.

Alle danske bøker
I Danmark åpner Den danske Boghandlerforening denne uken nettstedet www.bogguide.dk, hvor nettsurfere kan bestille samtlige 5.500 danske titler. Det er dessverre foreløpig ingen muligheter for direkte betaling. Kundene må hente bøkene i bokhandelen eller på postkontoret.

Norges største bokhandel
Nettbetaling er heller ikke tilgjengelig i Norge. Både Nordli Bokhandel (landets største), universitetsbokhandelen Tapir og flere andre bokhandlere har lagt seg ut på nettet. Bokhandlerforeningen vil nå utrede netthandel med bøker, og bistå bokhandlere som ønsker å opprette en filial på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse