Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil ikke ha Telenor?

OSLO: Østerrikes myndigheter har utsatt fristen for anbud til nytt DCS-1800 nett. Utsettelsen kan være ulovlig, mener direktør Kåre Gustad (bildet) i Telenor International.

Arkiv
Årsaken til utsettelsen skal være at det kun kom anbud fra Telenors samarbeidspartner Connect Austria. Fristen var satt til 2. juni.

Fristen for anbud er nå utsatt til den 2. juli, men Connect Austria vurderer å forfølge utsettelsen rettslig.

Ulovlig?

– De vurderinger våre jurister har gjort, tyder på at utsettelsen av anbudsfristen er ulovlig, sier direktør Kåre Gustad i Telenor International.

Telenor ønsker ikke selv å gå til sak, men samarbeidspartneren Connect Austria vurderer om saken skal følges opp videre. En måneds utsettelse kan bety et inntektstap på nærmere 100 millioner kroner.

Vil ha mere penger?

Den Østerrikske kommunikasjonsministeren Caspar Einem skal ha begrunnet utsettelsen med at andre aktører trenger mer tid for å få ferdig sitt anbud.

DCS-lisensen i Østerrike vil bli avgjort gjennom en auksjonsprosess. Dermed er det naturlig at landets myndigheter ønsker flere budgivere for å få høyest mulig pris. Det er ventet at prisen for lisensen vil komme på mellom en og to milliarder kroner, skriver Finansavisen torsdag.

Landsdekkende nett

DCS-1800 nettet i Østerrike skal bli landsdekkende, og investeringene i nettet er beregnet til mellom fem og seks milliarder kroner.

Stikkord: Mobil