Annonse


TV-lisens for PC?

Etter hvert har den europeiske radiounionen (EBU) oppdaget at det er blitt mulig å se TV på PC’n.

Det er det tyske magasinet Spiegel som har avslørt planer om å forlange betaling for overføringene. I følge bladet vil europeiske TV- og radioselskap ha betalt for sendinger som overføres fra Internett til PC’er.

Diskuteres i EBU
– Det diskuteres akkurat nå i den europeiske radiounionen EBU, men i Sverige blir det ikke avgifter. Det finnes andre måter. Vi forsøker med sponsoravtaler og reklame, sier den svenske fjernsynssjefen Sam Nilsson til Dagens IT.

Ekstraregning
I Tyskland har selskapet som driver inn TV og radiolisens bestemt seg for at samtlige datamaskiner med Internettoppkobling er pliktige til å betale for muligheten til å lytte til kringkastingen. I følge nyhetstjenesten Heise kan dette bety at bedrifter med 50 datamaskiner i nettverk får en ekstraregning på omlag 25.000 kroner i året.

Nytt regelverk i Norge
Her til lands kreves det kun lisens for fjernsyn. Radiolytting er gratis for alle. Avdelingsdirektør i NRKs lisensavdeling Morten Sæterhaug sier til Origo at de arbeider med et nytt regelverk for kringkastingslisens som skal være uavhengig av hvilket medium sendingene blir formidlet over.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse