Annonse


TV-lisens for PC?

Etter hvert har den europeiske radiounionen (EBU) oppdaget at det er blitt mulig å se TV på PC’n.

Det er det tyske magasinet Spiegel som har avslørt planer om å forlange betaling for overføringene. I følge bladet vil europeiske TV- og radioselskap ha betalt for sendinger som overføres fra Internett til PC’er.

Diskuteres i EBU
– Det diskuteres akkurat nå i den europeiske radiounionen EBU, men i Sverige blir det ikke avgifter. Det finnes andre måter. Vi forsøker med sponsoravtaler og reklame, sier den svenske fjernsynssjefen Sam Nilsson til Dagens IT.

Ekstraregning
I Tyskland har selskapet som driver inn TV og radiolisens bestemt seg for at samtlige datamaskiner med Internettoppkobling er pliktige til å betale for muligheten til å lytte til kringkastingen. I følge nyhetstjenesten Heise kan dette bety at bedrifter med 50 datamaskiner i nettverk får en ekstraregning på omlag 25.000 kroner i året.

Nytt regelverk i Norge
Her til lands kreves det kun lisens for fjernsyn. Radiolytting er gratis for alle. Avdelingsdirektør i NRKs lisensavdeling Morten Sæterhaug sier til Origo at de arbeider med et nytt regelverk for kringkastingslisens som skal være uavhengig av hvilket medium sendingene blir formidlet over.

Annonse


Annonse


Annonse