Annonse


Sterk mobilvekst i Asia

Tallene ble presentert på handelsmessen Asia Telecom ’97 i Singapore mandag.

Sterkest vekst i verden?

– Veksten er sterk over hele Asia, kanskje sterkest i verden. Bare i Japan er det mulig å få 10 millioner nye abonnenter på ett år. Asia har også den sterkeste veksten når det gjelder antall solgte personlige datamaskiner, sier visepresident Kurt Hellstrom i Telefon AB Ericsson.

Europe skal ha 36 millioner mobilabonnenter. Syd-America har seks.

Annonse


Mot 45 millioner i år 2000

Japan har i dag noe over 29 millioner mobilbrukere. Trolig vil dette tallet stige til 45 millioner i år 2000, i følge Ericssons beregninger.

I følge ITU, den internasjonale telekommunikasjonsunionen, hadde Asia og stillehavsregionen en vekst på 84 prosent mobilabonnenter i 1996. I noen asiatiske land er veksten for mobiltelefoner større en for fast samband. Dette gjelder for land som Kambodsja, Sri Lanka, Thailand og Malaysia.

Annonse