Deskill

Annonse


Norsk søkemaskin

DeskillOmniTree har både norsk og amerikansk (www.omnitree.com) nettadresse. Grunnen er enkel. 80 prosent av søkene er fra USA. Hele 40 prosent kommer fra California.

Størst marked

– Det største markedet er i USA, sier markedssjef Audun Grønnestad.

Forklaringen er grei: Søkene er gratis. Lønn til de 13 ansatte skal komme fra annonser.

Annonse


Bygger ut

Tjenesten bygges opp for tiden. Tirsdag ble det varslet at et spørreskjema skulle legges ut, slik at kundene kunne komme med tilbakemeldinger om hva de ønsker. OmniTree varsler at de vil bygge ut når det gjelder musikk, film nyheter og shopping. Foreløpig er tjenesten begrenset.

Litt rask surfing tirsdag viste at tjeneste hadde oversikt over data, og beslektede emner, som for eksempel datalitteratur. I dag har dette treet 30 000 linker.

Trestruktur

OmniTree er bygget opp med trestruktur. Dette skal gjøre at brukeren får tilgang både til både web-steder og enkeltsider på WWW.

– De fleste vet hvor vanskelig det er å navigere på nettet. Det er en jungel, og du kan føle frustrasjonene vokse når du ikke finner det du er på jakt etter. En vanlig oppfatning er at Internettet er verdens største lekeværelse uten noen mor til å rydde opp. Vi har tatt det som en utfordring og resultatet er søkemaskinen OmniTree, sier selskapets leder Bengt Elstad.

Annonse


Annonse


Annonse