Annonse


Nå kommer 56K-modemene

I sommer kan modembrukerne surfe lynraskt på Internett. Under en pressekonferanse i Oslo tirsdag, kunngjorde U.S. Robotics at deres 56 kbps modem ville være klare for det norske marked i løpet av et par uker. Prisene er ennå ikke kjent.

Gratis oppgradering
U.S. Robotics, verdens største modemleverandør, har heller ikke glemt sine gamle kunder. Du som har kjøpt USR Courier V.34 eller Sportser Flash kan nå straks oppleve raskere Internett-aksess. Det er bare å laste ned ny, gratis programvare fra nettsidene www.usr.com/x2 eller www.usr.se.

Ny EPROM
Alle som har kjøpt Sportser Voice etter 15. september i fjor, kan oppgradere ved å bestille en ny EPROM-brikke fra U.S. Robotics Nordic. Brikken koster drøye 400 kroner. Firmaet IBAS installerer den gratis, hvis du sender dem modemet.

Internett-tilbyderne klare
I Europa er x2-teknikken foreløpig bare tilgjengelig i Norge, Sverige, Frankrike og Tyskland. 50 europeiske Internett-tilbydere har imidlertid bestilt x2.

Annonse


– I Norge er foreløpig Internett-tilbyderne Tele 2, Telia Internet og TeleMarc Net klare for 56K modem. De øvrige tilbyderne tester teknologien, forteller administrerende direktør Hans Engelsson hos U.S. Robotics Nordic.

Standard neste år
I USA lanserte USR sitt 56K modem med x2-teknologi i begynnelsen av mars, en måned før konkurrentene Rockwell og Lucent med sin K56flex teknologi. De to er ikke kompatible. Den internasjonale telekommunikasjonsunionen ITU vil framlegge en 56K standard i begynnelsen av neste år. USR vil gratis gi bort oppgraderinger til sine modemkunder.

Generøs mot kunder
U.S. Robotics har en rekke spennende produktlanseringer på gang. Vi er likevel mest imponert over selskapets generøse behandling av sine gamle kunder. Enn om flere data- og teleselskaper vernet kundenes investeringer på denne måten?

3Com-fusjonen
U.S. Robotics og 3Com har nylig fusjonert, og i slutten av måneden får de ansatte vite hva fusjonen vil innebære:

– I Norden har 3Com avdelingskontorer i alle land, mens U.S. Robotics bare har kontor i Sverige. Når vi går sammen, får vi sterkere representasjon og bredere produktsortiment. Alle norske kunder vil tjene på det, sier salgssjef Bo Lundgren.

Annonse