Joramo

Annonse


Vellykket video-vri i DNB

Joramo–Vi har hatt den nødvendige forretningsmessige forankringen, og det har vært nøkkelen til suksessen, sa Kate Henriksen fra DNBs Divisjon for teknologi og utvikling i Bergen, i en presentasjon på et Brukerforum som Tandberg arrangerte.

Enkelhet og opplæring
DnB har nå 43 studioer på 17 ulike steder – ikke bare i Norge, men også i London, Singapore, Houston og New York.

–Når leverandørene ble Tandberg og Telenor, var det på grunn av Tandberg-utstyrets brukervennlighet og enkelhet. Et videokonferansestudio skal være så enkelt i bruk at det kan sammenliknes med å bruke fjernkontrollen til TVen fra sofakroken, sier Kate Henriksen.

Opplæring med hard hånd
I DnB ble det lagt strenge sentrale planer for innføringen. De fleste enhetene er store MasterVision 6000 basert på tre ISDN-tilknytinger eller 384 kbit/s overføringshastighet, mens de ut i regionene har Master Vision 1000 og 600.

Annonse


Opplæringen ble gjennomført med hard hånd: Ingen slapp unna. De enkelte brukere har også fått skikkelig oppfølging.

MassemøterNoe av det som imponerer mest er at DnB har hatt så gode erfaringer med bruk av videkonferanser med mange deltakere.

– Vi avviklet et større personalmøte i regionen med 200 mennesker tilstede på videokonferanse. Det fungerte helt utmerket, sier regionsdirektør Kåre Markussen i Nord-Norge.

Enklere hverdag
Markussen har ansvar for et område på 140 mil i lengderetningen. Foreløpig er 10 kontorer koplet opp i videokonferansesystemet.

– Vi har effektivisert vår hverdag betydelig. Det er ingen tvil om at vi sparer store reisekostnader og mye tid, sier Kåre Markussen.

Ut til kundene
Internkommunikasjon var første steg, men vi har også klare ambisjoner og mål om å bruke videokonferanser utad mot kundene. Og det første prosjektet er alt i gang og meget lovende, sier Kate Henriksen.

Konkurransefortrinn
Kate Henriksen framhever også at banken ser på videokonferanser som et konkurransefortrinn og at de nå vil sette i gang en nøye gransking av de målbare økonomiske fordelene ved bruken av denne typen kommunikasjon.

Hjertesukk
Bergenseren Henriksen kan heller ikke dy seg for et lite hjertesukk:

– Vi bergensere er trøtt av å reise til Oslo flere ganger i uka. Når vi ved hjelp av videokonferanser kan redusere dette til omlag halvparten, er vi bare glad…

Annonse


Annonse


Annonse