Annonse


Telefonboks ble symbolsak

I følge Dag og Tid, står verdens mest kjente telefonboks i Ørsta. Da Telenor ville fjerne boksen, resulterte det i storm i lokalsamfunnet, sak i Spørretimen i Stortinget og nyhetsmeldinger i Washington Post, Associated Press og BBC.

Symbolsak
«Dei har døypt henne Prillar-Guri. Med sterke flettar av kraftig kjetting står ho vakker og solid bunden fast til det norske grunnfjellet. Eit symbol for at det enno finst vilje til å kjempe på landsbygda», skriver Dag og Tid.

«Prillar Guri» er eneste telefonboks i mils omkrets. Fra før har bygda Bjørke i Ørsta kommune mistet både butikk og posthus.

Lenket til berget
Da Telenor skulle fjerne telefonboksen sa lokalbefolkninga at nok var nok og lenka boksen fast til fire kampesteiner med solid kjetting.

Annonse


Formannskapet i Ørsta kommune støtter aksjonene.

Dårlig lønnsomhet
Lokalbefolkningen har fått tilbud fra Telenor om å drive boksen selv. Dette vil koste dem 7.000 kroner i året. I tillegg må de installere en ny automat.

De nye enkronesmyntene, som Norges Bank introduserer i september, vil føre til utskifting av mange av Telenors automater. Slikt skifte lønner seg ikke i små bygder, sier direktør i Telenor Betalingstelefoner, Petter Bilden til Dag og Tid.