Annonse


Ståhei etter bordell-web

Kritikeren John Naughton i London Observer Service er vittig, men ikke nådig i sin omtale av stuntet med å sette opp et kamera som viste et uskarpt bilde av et angivelig bordell på Internett.

Drøye påstander
– Kameraet som viste et bordell i Oslo var satt opp av et designbyrå. Norsk fjernsyn kjøpte agnet lik en struts som sluker en dørknott av messing. Fjernsynsdekningen førte til at mange klikket seg innom siden. Så mange at serveren fikk sammenbrudd, og det var nødvendig å kjøpe en ny server. Personene bak tjenesten frykter den jugoslaviske mafiaen, skriver Naughton.

Han sammenlignet det med en butikktyv som «bare testet om sikkerheten var god nok i butikken».

Stemmer ikke
– Vi er ikke et designbyrå og serveren «sel.ikke.no» er ikke brukt til kommersielle formål, og vil heller aldri bli brukt til det, sier en av administratorene bak siden.

Annonse


– Derfor er det feil det som sies om at dette var gjort for å tjene penger. Det stemmer heller ikke at vi har hatt server-kræsj og har måttet skifte server. Vi har heller ikke noe uoppgjort med den jugoslaviske mafiaen, dersom det nå finnes en slik mafia. Det som stemmer er at vi har hatt en formidabel trafikk på vår server.

Oppmerksomhet
Administratoren mener også at de som satte opp kameraet i rimelig grad har klart å få oppmerksomhet fra myndighetenes side.

– Vi ønsker ikke lover som begrenser flyten av fri informasjon, men vi ønsker at norske myndighetene må våkne og ta IT-revolusjonen alvorlig. Vi må ha et regelverk som regulerer det som skjer, sa en av personene bak siden til Dagens Telecom 12. mai.

Kameraet er nå tatt ned og bildene som ligger ute blir ikke oppdatert.