Annonse


Microsoft satser på TV

Datagiganten Microsoft ekspanderer på fjernsyn. Fra før av har selskapet eierinteresser i MCNBC, som er et samarbeid med fjernsynsselskapet NBC.

Fjernsyn og data på samme nett
– Vi har en visjon om å koble sammen fjernsynet og den personlige datamaskinen. Dette inkluderer avanserte bredbånds nett som kan levere video, data og interaktivitet til hjemmet, sier Bill Gates. Han spår også at det snart vil bli vanlig at ungene bruker mer tid foran dataskjermen, koblet til Internett, enn foran fjernsynet.

Internett
I første rekke handler det nå om at abonnenter på Comcasts nett skal få tilgang til Internett via Microsoft Network. Det kan innebære at resten av kabel-TV-selskapene i USA får en kniv på strupen. Bill Gates har tidligere sagt seg misfornøyd med den lave hastigheten kabel-TV- og teleselskap bruker for å tilpasser seg Internett

Media
Microsoft satser hardt på media og spesielt på bildemediet. Microsoft startet Slate, et politisk magasin på Internett som nå også skal over på papir. Selskapet eier MSNBC sammen med NBC. Nylig brukte Microsoft innpå tre milliarder kroner for å kjøpe Web-TV.

Comcast holder til i Philadelphia og har omlag 4,3 millioner abonnenter. Selskapet har en omsetning på omlag 28 milliarder kroner. Selskapet har også interesser i mobiltelefoni.

Annonse