Joramo

Annonse


Ascom med proffdebut

JoramoÅrsaken til forsinkelsene er at Ascoms utviklings- og testavdelingen ikke var hundre prosent fornøyd med faxmulighetene til telefonen.

Sveitsisk grundighet og presisjon fornekter seg ikke, og dermed har de brukt et halvår på å rydde opp i alle tekniske problemer.

Unik markedssituasjon
Sveitsiske Ascom står i en unik markedssituasjon når det gjelder ISDN-telefoner. I Norge har de over 50 prosent av markedet! På trådløse telefoner har de 15 prosent av markedet. Nå er det det proffesjonelle GSM-markedet Ascom forsøker seg på.

Ingen smågutt
Axento-telefonen er ingen smågutt i vekt eller størrelse. Med sine 208 gram er den ikke bransjens letteste telefon. Og med ytre mål på 145x54x23 mm ruver den ganske godt i handa.

Annonse


Innebygget dataløsning
Til tross for et noe stort utsende, har Ascom-telefonen et pluss som de andre store mobiltelefonprodusentene enda ikke har klart å komme på banen med: Ved hjelp av en innebygget data- og faxløsning trenger du ikke et eget PC-kort til dataoverføringer.

Prisgunstig
På denne måten sparer du inn pengene på det tradisjonelle PCMSIA-kortet som normalt koster mellom 2.000 og 3.500 kroner. For bedrifter som kjøper mange mobile «datatelefoner» til sine ansatte sier det seg selv at her er det mange penger å spare.

Axento vil koste 2.990 kroner, eller det samme som en Ericsson GH 388. I tillegg til dette trenger du en datakabel som koster et par hundre kroner.

«Stjal» de beste ideene
– For å si det litt rått: Vi har «stjålet» de beste ideene til Ericsson og Nokia inn i vår nye telefon. Dette kommer av at vi har brukt en del millioner kroner på å kjøpe opp de beste folkene fra disse selskapene og sendt dem til våre utviklingsavdsavdelinger og fabrikker i Sveits, hvor Ascom er hjemmehørende, sier salgssjef Jan Røsholm til Dagens Telecom.

Les også:
Axento-detaljene