Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sensurfri web-server

OSLO: Den svenske undergrunnsavisen Flashback (bildet) blir nå internettoperatør og vil tilby hjemmesider til alle som abonnerer på papiravisen.

Arkiv
Utspillet er ment som en motreaksjon mot sensurpolitikken fra dagens aktører, sier avisens utgiver Jan Axelsson i et intervju med nyhetsbrevet Pawlos Prudentliga.

Intoleranse begrenser
– I dag stoppar Internettilbydere hjemmesider og skylder på det ene etter det andre. Har du avikande hensikter eller interesser riskerer du å bli stoppet. Hvor tolerant er et samfunn der syv prosent av befolkningen ikke får yttre sine meninger? spør Axelsson seg i intervjuet.

Under to kroner i måneden
Et abonnement på avisen Flashback er det som skal til for å få en egen e-post adresse og en hjemmeside på inntil 5 Mb. Abonnementet koster 150 kroner for fire utgaver og avisen som utgis nå i Juni er første utgave på to år. Dersom utgivelsesfrekvensen fortsetter vil dette tilsi en månedspris på en krone og femti øre.

Vil stoppe ulovligheter
Axelsson her ingen intensjon om å skape noen lovløs sump på internettet;

– Jag kommer til å ha en policy som alle andre ISP. Ulovligheter er like ulovlig her som andre steder. Dessuten finns det også visse netikett-regler. Jag kommer for eksempel ikke å tillate mailbombing. Dataintrenging i følge svensk lov ulovlig, og for slikt dømmes man uansett hvor man er tilknyttet.

Etter det Dagens Telecom erfarer vil Flashback tilby sine abonnenter oppkobling mot en SUN Ultra1-server med 56 kbps som standard.