Joramo

Annonse


Mobilradio i bilen

JoramoTelering lanserer nå en mobiltelefon for bilen som ser ut som en radio.

De fleste biler har nå to hull hvor du kan sette inn radio, CD-spiller eller en mobiltelefon. I stedet for å plassere din håndholdte mobiltelefon i et dertil egnet handsfree-sett i bilen, kan du nå få løsninger der du enkelt og elegant svitsjer over til en annen mobiltelefon kamuflert som radio og tilpasset et av de eksisterende standardhullene i dashbordet.

Føre var
Når Telering nå lanserer sin Cellway GSMV 125 er de meget tidlig ute. I løpet av sommeren eller høsten vil Telenor Mobil komme med en løsning der du får to kort med ett og samme nummer. Det du da gjør er å slå inn en kode på den fordekte radioen i bilen når du setter deg inn. Dermed er denne aktiv. Når du forlater bilen aktiviserer du lommetelefonen.

Slik er det ikke foreløpig. Nå må du ha to nummer og viderkople lommetelefonen til biltelefonen og vise versa.

Annonse


Skjermet mot uønsket bruk– Jeg ser likevel et marked for den faste mobiltelefonen i bilen på kort sikt. Bedrifter som ønsker å gi ansatte mobiltelefon-muligheter når de er i bilen, kan med en slik telefon enkelt og greit skjerme seg mot privatbruk utenom arbeidstid. Telefonen følger bilen. For offentlige etater, transportfirmaer, budfirmaer og desslike er dette en aktuell problemstilling, sier markedssjef Tor Sverre Johannessen i Telering.

– En annen fordel er at med denne løsningen er det ikke en eneste løs del som slenger rundt i bilen, og du har ingen skjemmende ekstramontering på dashbordet, fortsetter Johannessen.

Avanserte funksjoner
Telerings telefon vil bli markedsført under Telering-navnet og er produsert i Italia av Telital. Kvaliteten er meget god. Du får de mest avanserte handsfree-funksjoner som automatisk radiodempning og automatisk svar og legg på.

Talestyring mangler
Det eneste som mangler er talestyring for oppringninger til kjente nummer. Det finnes noen meget enkle implementasjoner av det i markedet.

Skikkelig fart på talestyring blir det ikke før dette kommer som en tjeneste i nettet. Svenske Telia vil lansere en slik tjeneste mot slutten av året eller tidlig neste år. Telenor FoU driver utstrakt forskning på området og har en prototyp som bærer navnet “Arne” i test.