Annonse


Microsoft inn i tele

Det var på messsen SuperComm i New Orleans i forrige uke at Microsoft annonserte en rekke nye partner-avtaler. Deriblant var DGM&S Telecom, som utvikler produkter for SS7 – standarden for signalering mellom telefonsentraler.

Omni Soft Platform
DGM&S Telecom står blant annet bak Omni Soft Platform. Det er en produktfamilie som inneholder SS7-komponentene som behøves for at man skal kunne tilby programvare for mobil- og fasttelefoni som også inkluderer signalering.

Omni Soft skal nå utvikles i en NT-versjon slik at NT-brukerne også kan ta i bruk SS7-kommunikasjon.

Satsing på 4 områder
Microsofts Bill Anderson, som har ansvaret for selskapets markedsaktiviteter mot telekom-industrien, brukte SuperComm til å legge frem selskapets 4 punkters strategi for denne sektoren:

Annonse


 • Støttesystemer for teleoperatørene skal utvikles i samarbeid med andre selskaper, som Tandem.
 • Styringssystemer for telenett og tjenester skal utvikles med selskaper som Vertel
 • Signalering og kontrollsystemer, så som SS7.
 • Utvikling og markedsføring av verdiøkende tjenester, så som Internett-tilgang, Web-hotell, virtuelle, private nettverk og høyhastighets aksessnett.

  Prøveballong?
  Det er ennå for tidlig å si hvordan Microsofts satsing på telemarkedene vil utvikle seg. Selskapet har tradisjon for å annonsere initiativer – som prøveballonger – hvoretter de lar markedets interesse for initiativene bestemme om det faktisk skal bli produkter av det hele.

  På den annen side behøver man vel ikke være Bill Gates for å se at nettopp telekom-bransjen er en av de raskest voksende akkurat nå – og at det er datasystemene som styrerer televerdenen.

  Annonse