Arkivfoto

Annonse


Hermansen utfordrer NTNU

Arkivfoto– Fornebu skal ha tung IT-kompetanse, og gi et utdanningstilbud i nært samspill med industri og forskning. Og vi snakker her om nivåer på høyde med sivilingeniører, sier konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor i sitt innlegg under Studiemøtet i Sandefjord.

Må innta førersetet
– Etableringen på Fornebu må skje sammen med akademiske institusjoner. Disse må sette seg i førersetet, og vi har vært i kontakt med blant annet NTNU og BI, sier Hermansen.

Han påpeker at NTNU – tidligere NTH – ikke er bundet til Trondheim, og at det bør være viktig for dem å ta tak i disse mulighetene.

Trussel?
– NTNU må melde sitt engasjement, men de må ikke vente for lenge før de eksponerer aktivitene. Gjør ikke NTNU dette, er det andre tekniske høyskoler i Norden, Europa og USA som er interessert, sier Hermansen.

Annonse


– Utdanningsinstitusjonen i Norge arbeider i et tempo som er mer i fortida enn i fremtida, det er en fare, sier Hermansen.

Det kan nesten høres truende ut når han fortsetter med at de har vært i kontakt med andre utdanningsinstitusjoner som er interesserte i å etablere seg på Fornebu.

Hele Norge
– Vi tenker i likhet med Grete Knudsen på en IT-utvikling i hele Norge. Miljøene må selv identifisere mulighetene og utvikle seg, for eksempel i Tromsø, Trondheim, Bergen og Agderbyene. NTNU må også satse i Trondheim i tillegg til Fornebu, dette er både og, ikke enten eller, sier Hermansen.

Flere hundre studieplasser
– Telenors behov for nye ingeniører blir mellom 200 og 300 per år. En del av disse vil vi hente utenfor Norge, vi skal ikke sope hele markedet i Norge, sier Hermansen til Dagens Telecom.

Hermansen ønsker at flest mulig av de norske bedriftene Telenor har et forhold til, også skal få de ingeniørene de har behov for. Han ser det som realistisk og gjennomførbart at en utdanningsinstitusjon på Fornebu vil kunne utdanne noen hundre studenter innen IT hvert år.

Annonse


Annonse


Annonse