Annonse


Usikkert fransk telesalg

Franske telekomeksperter spår store problemer for den planlagte storsalget av aksjer i France Telecom etter det franske sosialistpartiets overveldende valgseier. Dette på tross av at Jospin har godtatt salget ‘rent prinsipielt’, etter først å ha vært ren motstander.

Ansattestøtte
Det er nå ventet at Jospin vil gå til de ansattes organisasjoner for å søke støtte for synet om at privatiseringsplanene kommer for rakt og at de derfor må utsettes. I følge nettavisen Total Telecom kan det bli snakk om utsettelse på opptil et halvt år.

Partnerbekymring
France Telecoms styreformann har uttalt en eventuell stans av salget vil skade selskapets evne dramatisk til å konkurrerer på det europeiske og globale telemarkedet. Også partnerne Deutsche Telekom og Sprint uttrykker bekymring.

Den tyske regjering har antydet en mulig strategisk allianse mellom Deutsche Telekom og France Telecom, noe som ville medføre at de to utveksler aksjer.

Unionskrav
Det planlagte salget er planlagt å innbringe mellom 30 og 50 millioner franske franc og skulle blant annet gjøre det lettere for Frankrike å oppfylle kravene til EUs økonomiske og pengepolitiske union (ØMU).

Annonse