Heggelund

Annonse


Smil kan bedra

HeggelundVisionic FaceIt 3.0 minner kanskje om datamaskinen HAL i «2001 – en romdysse», mens er i virkeligheten et ansiktsgjenkjenner-program til 700 kr, koplet til et lite videokamera på PCen. FaceIt selges nå til introduksjonspris på Visionic sin nettside.

Ansiktsavtrykk
Du begynner med å posere for videokameraet, og programmet lager et slags fingeravtrykk av ansiktet ditt. FaceIt kan også lagre ansiktene til andre som trenger aksess. «Ansiktsavtrykkene» blir lagret, kryptert og passordbeskyttet. Deretter skanner FaceIt alle ansikter som nærmer seg PCen, og åpner bare for de kjente.

Inntrengere avbildes
Hvis ukjente nærmer seg, avleverer PCen en talemelding og ber den besøkende skrive en melding på en skjermbasert notisblokk. Når du vender tilbake til skrivebordet, vises både beskjeden og et frimerke-stort bilde av din «gjest». FaceIt kan nøye seg med bare å beskytte spesielle dokumenter mot innsyn. Hvis noen likevel fikler med maskinen, tar den et bilde.

Etter pressekonferansen
Dagens Telecom har foreløpig ikke testet ansiktsgjenkjenneren FaceIt. Vi er stygt redd for at deler av redaksjonen vil få aksessproblemer når de vender hjem fra forsommelige pressekonferanser med innlagte reker og vin, for å forfatte sine uforglemmelige artikler.