Annonse


Får ikke bruke NMT-lister

I praksis får Telenor et valg: Enten må Netcom få listene over NMT-kunder, og sjansen til å markedsføre sine produkter på lik linje, eller så må Telenor avstå fra å markedsføre nye produkter til sine gamle kunder.

– Nåværende NMT-kunder blir en svært viktig kundegruppe for fremtidens GSM-marked, mener Konkurransetilsynet. De konkluderer med at det er viktig at eksisterende GSM-operatører og eventuelle nye mobiltelefonioperatører har tilnærmet likeverdige muligheter til å markedsføre seg overfor denne gruppen.

Fortrinn
Konkurransetilsynet mener at databasen har en verdi ved markedsføring og salg av GSM og at informasjonen om trafikkmønster og mislighold kan være viktig, og kan gi Telenor et konkurransefortrinn.

Stopper bruk
Telenor Mobil har svart at de ikke lenger vil utnytte oversikten over NMT-abonnenter til å markedsføre GSM-telefoner. Dette har ført til at Konkurransetilsynet ikke vil pålegge Telenor å utlevere listene til konkurrenter, men de har varslet at dette vil skje dersom Telenor senere utnytter informasjonen i listene.

Både Telenor og Netcom har GSM-lisens, men bare Telenor har lisens for NMT