Annonse


Apple i krangel

Etter tre måneder med forhandlinger om lisensiering av nye operativsystem for Mac, er det skjedd en del framskritt, men det er stadig stor avstand mellom partene, melder MacWEEK Online.

Går sakte
Brikkeprodusenten Motorola, som lager prosessorene både til Apples maskiner og til konkurrentens er frustrert over at det går så sakte.

– Når det gjelder tid er det Tempo (kodenavn for Macs OS 8 som skal komme i juli) og tålmodighet som setter grenser. Jeg kan forsikre om at det siste er slutt før det første, sier Motorolas avdelingsdirektør Dennis Schneider.

Dyre kloner
Forhandlingene startet med å diskutere prissettingen for å lisensiere Apples operativsystem. Men et vanskelig punkt har vært Apples krav om å godkjenne ferdige maskiner. Dette vil føre til prisstigning på en del maskiner. Til gjengjeld har Apple lovet lavere avgifter hvor de har liten markedsandel.

– Jeg har ingen interesse av at Apple forsøker å «oppmuntre» oss til å gjøre forretninger i Andorra eller noe annet sted. Saken er at de vil gi oss ekstra avgifter på markeder der vi allerede tjener penger, sier president Joel Kocher hos klonemakeren Power Computing.

Annonse