Annonse


Italia neste for Telenor?

I forrige uke inngikk italienske myndigheter et forlik med tidligere statsminister Silvio Berlusconis selskap Mediaset, som gjør at selskapet blant annet får beholde sine TV-kanaler. Samtidig får det rett til å etablere digital-TV og dessuten kan legge inn anbud på landets tredje mobiltelefon-lisens.

Telenor blant eierne
Dermed er veien tilsynelatende klar for at Mediasets mobiltelefoni-selskap Albacom får søke om lisens for å drive mobiltelefoni i landet.

Albacom eies av Mediaset sammen med British Telecom og den italienske banken BNL – og Telenor International er også inne i bildet. Dermed virker det som om Italia er neste land på listen over mulige, utenlandske mobiltelefonlisenser for Telenor.

Anbudsinnbydelse
Og dette kan skje raskere enn mange hadde ventet. 23. mai kunne nemlig Post- og Teleminister Antonio Maccanico fortelle at anbudsinnbydelsen for den nye lisensen vil komme allerede i juni.

Annonse


På en pressekonferanse sa han at Parlamentet allerede har godkjent de nødvendige lovendringer som må til for å starte anbudsinnbydelsen. Det eneste som står igjen, er at regjeringen gir sitt endelige klarsignal.

Konkurranse
Men Albacom-alliansen får ikke noe gratis: Lederen for det italienske energiselskapet Enel fortalte samme dag at selskapet også vil være med i konkurransen om den nye mobillisensen, og at selskapet får med seg Deutsche Telekom som støttespiller.

Annonse


Annonse


Annonse