Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson over tre bånd

OSLO: I USA kan Ericsson nå levere de første, kommersielt tilgjengelige trebånds-telefonene. PD 328 og PD 398 virker på 1900 MHz D-AMPS, 800 MHz D-AMPS og 800 MHz AMPS, skriver Telecom Revy.

Ericsson har lenge vært aktive når det gjelder utvikling av dual-mode og dual-band-telefoner. Dual Mode er telefoner som takler to forskjellige mobilløsninger, så som DECT og GSM, mens dual-band er telefoner som tar flere frekvenser innen samme system – eksempelvis GSM 900 og GSM 1800.

Ny standard?
De nye telefonene som er lansert i USA er enda en variant, siden de må karakteriseres som både dual mode og dual band: De tar for seg to frekvensområder innen den digitale AMPS-standarden, og fungerer i tillegg for vanlig AMPS. Telefonene er utviklet i samarbeid med det amerikanske telefonselskapet Southwestern Bell.
Stikkord: Mobil