Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Liberalisering koster

OSLO: Tele Danmark justerer sine anslag på hva tele-liberalisering vil koste selskapet. De nye beregningene viser at selskapet taper mindre enn de først fryktet.

Det danske Folketinget vedtok fredag en rekke lover som har konsekvenser for liberaliseringen av telemarkedet.

Minsket omsetning
Tidligere har Tele Danmark anslått at endringene ville koste konsernet nærmere en milliard i årlig minsket omsetning. Nye beregning viser stadig en svikt, men nå i en størrelsesorden på mellom 400 og 900 millioner i året.

Skuffelser
Lovteksten passerte Folketinget uten at det ble gjort store endringer. Den danske næringsavisen Børsen skriver at den ferdige loven har både mindre forbedringer og enkelte skuffelser for Tele Danmark, men at slutteffekten ikke blir fullt så negativ som fryktet.
Stikkord: Mobil