Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dyr år 2000 affære

OSLO: År 2000 problemet vil koste norsk næringsliv og offentlig sektor opp mot 30 milliarder kroner, anslår en brukergruppe for år 2000. På verdensbasis kan kostnaden komme opp i 600 milliarder kroner

En større norsk bedrift må regne med å betale mellom 50 og 100 millioner for å få bedriftens datasystemer til å fungere i år 2000. Anslagene fra År 2000 gruppen er gjort på bakgrunn av tall fra Gartner Group.

80 prosent rammes
– 80 prosent av alle programmer inneholder datoer. En større norsk bedrift har fra 10.000 til 20.000 programmer internt. Dette utgjør typisk 10 til 20 millioner kodelinjer. Opp mot ti prosent av disse linjene er datakoder, og mange må rettes, uttaler Nils Nordenstrøm i NFI Quality i Dagens Næringsliv mandag.

Vær rask!
De som nettopp har begynt å arbeide med år 2000 problematikken i sin bedrift har dårlig tid. I følge Mads Benterud i Computer Associates er det ingen ide å bytte ut bedriftens datasystem, det toget har allerede gått mener han.

År 2000 gruppen som er opprettet har med seg firmaer som NFI Quality, Sommersoft AS, Computer Associates, Ericsson, Fellesdata, Norges Bank, NIT, PMS Norden, Samvirke, Storebrand og Telenor. Brukergruppen håper på flere medlemmer fra det offentlige.