Annonse


Vil ha Internett-politi

På en konferanse sa Mr. Albert Pacey, direktør i The National Criminal Intelligence Service – NCIS – at politiet står overfor nye og store utfordringer med hensyn til Internett, i følge Financial Times.

“Nettkrim”
Ett av forslagene fra det statlige byrået NCIS er opprettelse av en egen Internett-kriminalitet gruppe – “Nettkrim” innenfor “The National Crime Squad”.

Blant forslagene fra byrået, er å tillate politiet å lese og stoppe epost. For å få dette til må det lages lover som krever at Internett-tilbyderne gir politiet tilgang til dette. NCIS argumenterer sterkt for slike lovendringer, blant annet fordi de mener organisert kriminalitet er på vei inn i programvareindustrien. I tillegg henviser de til barneporno-sakene som eksempler på at nettet kan bli benyttet til kriminalitet.

Regulering og sensur?
Et annet forslag som diskuteres livlig hos naboene våre i sørvest, er ønsker om større regulering av nettet.

Annonse


– Vi har ikke et øyeblikk tenkt å foreslå noe sensur av nettet. Vi innser at dette ikke er en mulighet, sa Pacey på en konferanse i London.

Smutthull
Forslag som diskuteres i London for tida, er ment å lukke smutthull i de lovene som styrer blant annet Copyright. Pacey talte på konferansen varmt for strengere straffer for folk som eksempelvis produserer og selger piratkopiert programvare.

Nylig ble sju menn dømt til å sone opp til 28 måneder i fengsel etter ulovlig å ha kopiert programvare verdt omlag 70 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse