Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mye bank på nettet

OSLO: De norske Internettbankene har vært en suksess. I april ble det utført nærmere 40.000 banktransaksjoner hos nettbanker tilknyttet Fellesdata.

Deskill
Dette er en fordobling siden årsskiftet og en økning på 12 prosent siden mars. Til sammen har det vært utført over 130.000 nettbank-transaksjoner i årets fire første måneder, melder nyhetsbyrået NewsWire.
20 banker tilknyttet
I alt 20 norske nettbanker er nå tilknyttet Fellesdata, med Sparebanken Hedmark som den største.

Statistikken viser at om lag 23 prosent av transaksjonene som foretas i disse bankene er betaling av regninger. Resten er i hovedsak sjekking av saldoen og kontroll av de siste bevegelsene på kontoen.

Brukervennlig
– I snitt betales det like mange giroer per kunde i nettbankene som via telegiro. Vi får tilbakemeldinger om at kundene synes dette er en brukervennlig måte å betale regningene på, sier direktør Jan Kirkerud i Fellesdata til NewsWire.

Kirkerud mener dette underbygges av at nettbanken har færre avviste transaksjoner på grunn av feil, som inntasting av galt konto- eller KID (kundeidentifikasjons)-nummer, enn brevgiro og telegiro.