Tune, Rene svendsen

Annonse


Mobilix valgte Nokia

Tune, Rene svendsenDet nye nettet skal etter det Dagens Telecom erfarer være i drift allerede i desember i år.

Mobilix er et nytt teleselskap dannet av France Telecom. Mobilix vant for noen måneder siden en av de nye danske DCS-lisensene, og er med adm. direktør Monique Moullé-Zetterstrøm som drivkraft, i gang med å bygge opp en dansk organisasjon med foreløpig minst 500 ansatte.

Hurtig etablering
– Nokia har ved flere anledninger vist sin kompetanse innenfor ny digital teknologi og har de rette produktene for en hurtig etablering og igangsettelse av et nytt telefonnett. Og nettopp hurtig etablering av høyteknologisk nett med høy kvalitet er en av våre prioriteter, sa Moullé-Zetterstrøm da kontrakten nylig ble undertegnet i København.

Introdusert på CeBIT
– Avtalen med Mobilix er av stor betydning for Nokia. Mobilix´ DCS 1800 nett blir ledende innenfor mobil data, ettersom det blir et av de første nett i verden som bruker Nokias Artusprodukt-familie. Denne familien ble introdusert på CeBIT i år, og gir mobiltelefon-brukerne mulighet til å koble seg på Internett og alle dets tjenester når som helst og hvor som helst, sa adm. direktør René Svendsen-Tune i Nokia Telecommunications Danmark.

Komplett infrastruktur
Kontrakten mellom Mobilix og Nokia omfatter den komplette infrastruktur til Mobilix´ nye DCS 1800 nett, blant annet Nokias mobilsentral, Mobile Switching Centre (MBC), Base Station Controller (BCS) og Base Transsciever Station (BTS). Etter det Dagens Telecom erfarer, inngår også en Nokia DX 220 switch til internasjonale faste nettforbindelser i avtalen.