Annonse


Mobilfrie svenskeferjer?

Nylig ble svenske ferjeselskap bedt om å forby sine passasjerer å ringe fra ferjer. Fra før av har Silja Line og Viking Line et frivillig forbud mot å anvende mobiltelefoner på bryga og i maskinrommet. Dette gjelder rutene mellom Sverige og Finland.

Påvirker manøvreringen?
Svenska Dagbladet skrev fredag at det norske Sjøfartsdirektoratet tidligere i mai har bedt rederier om å forby bruk av mobiltelefoner ombord i ferjer. Ved flere tilfeller har fartøy uten påviselig grunn svingt eller gått inn i kai. Dette skyldes trolig bruk av mobiltelefoner, mener norske myndigheter.

Ønsker forbud nå
I følge den svenske sjöfartsinspektionen er det mistanke om at mobiltelefoner kan påvirke elektroniske system for manøvrering.

Det Norske Veritas skal se nærmere på problemet, men svenske myndigheter ønsker et forbud allerede nå.

Annonse


Annonse


Annonse