Annonse


Flere IT-studenter i nord

Professor Gunnar Hartvigsen ved informatikkseksjonen ved Universitetet i Tromsø opplyser til Dagens Telecom at de venter i spenning på om departementet er villig til å øke utdanningskapasiteten i landsdelen.

Samarbeidsprosjekt
Det er Rådet for høyere utdanning i Nord-Norge (RHU) som i samarbeid med Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Finnmark og Høgskolen i Bodø har søkt om 1.280.000 kroner i støtte fra KUF.

Beløpet skal gå til et samarbeidsprosjekt i informatikk, melder studentavisen Tromsøflaket.

Betydelig økning
Dersom de tre institusjonene får innvilget søknaden, vil sivilingeniørutdanninga i informatikk i Nord-Norge øke opptakskapasiteten med over 50 prosent. Antallet studenter kan da øke fra 15 til 23 i året.

Annonse


I søknaden til departementet ber RHU om at det blir bevilget 40.000 kroner i årlige tilskudd for hver ekstra studieplass. Det vil da bli mulig å ta opp til sammen 24 studenter på tredje, fjerde og femte år av utdanningen.

Flere stillinger
RHU søker og om at det blir bevilget 320.000 til å opprette fire bistillinger (tjue prosent-stillinger). Stillingene skal øremerkes arbeid med dette prosjektet.

Annonse


Annonse


Annonse