Annonse


Skal kjempe mot Telenor

På en pressekonferanse i London onsdag kunne det tyske Arcor sammen med Alcatel presentere sin storsatsing på det tyske markedet. Det knapt fem måneder gamle selskapet jobber nå aggresivt for å bli nr. 2 etter Deutsche Telekom. Selskapet kjemper om de samme kundene som VIAG Interkom, hvor Telenor eier 10 prosent.

Konsortium
Arcor tar sikte på å bli en fullverdig teleoperatør. I første omgang vil selskapet bygge ut fastnettet. Etterhver skal man også kapre mobilkunder. Deutsche Bundesbahn eier 50,2 prosent av selskapet, mens resten er fordelt på et konsortium bestående av blant andre Unisource, Deutsche Bank, AT&T og Mannesmann.

Jernbanenett
Selskapet rår over hele jernbanenettet til Deutsche Bundesbahn og vil satse spesielt på de 25.000 potensielle bedriftskundene langs jernbanelinjene. Over halvparten av de 7.000 ansatte kommer fra Deutsche Bundesbahn.

Partner
Arcors key account manager, Manfred Jung, opplyste i London at selskapet ønsker å utvikle forholdet til Alcatel til et fullverdig strategisk partnerforhold innen de neste 3-5 årene. Samarbeidet skal bidra til å sørge for at Arcor når sitt mål om å kapre 15 prosent av det totale tyske telekommunikasjonsmarkedet innen 2003.