Annonse


Datatrafikk opp til 30%?

Setala fikk onsdag støtte av sin øverste sjef, konsernsjef Jorma Ollila, som poengterte at mobiltelefon- og PC-markedet nå holder på å bli industrielt moden i Norden.

Enklere internett-tilgang
– Folk er nå begynt å oppdage at mobiltelefonen kan brukes til noe annet enn bare å snakke i. De færreste benytter SMS-beskjeder eller fax-muligheter som de fleste mobiltelefoner nå har. Vi ønsker nå å ta et steg videre å tilby lettere tilgang slik at vanlige folk kan koble seg opp på Internett via mobiltelefonen, sier Setala til Dagens Telecom.

Datacom tar seg opp
I følge Setala er det mange grunner til at mobil datakommunikasjon kommer til å ta seg kraftig opp de nærmeste årene:

– Infrastrukturen som er bygd opp er digital. Bedriftene benytter nå stadig mer av elektronisk post, samtidig som de ansatte er mer ute på reise og driver med fjernarbeid hjemmefra.Telekomindustrien kommer til å produsere kommunikasjonsverktøy som både er mobiltelefon og PC. Nokia 9000 (Communicator) er bare starten på denne utviklingen, sier Setala.

Annonse


Hybrider
Nokia Mobile Phones bruker nå det meste av sin utviklingsstab til å forske på hvordan disse nye hybrid-verktøyene kommer til å bli i fremtiden. Etter det Dagens Telecom erfarer, vil Nokia allerede i begynnelsen av neste år komme med en etterfølger til Nokia Comminicator.

Forbereder seg
– Vi forbereder oss nå på at folk i fremtiden vil være mer uavhengig av tid og plass. Dagens tradisjonelle mobiltelefonbrukere vil derfor raskt ta i bruk det mobile kontor med mer avanserte fax-, SMS- og Internett-løsninger, sier Setala.

Nytt kommunikasjonsmønster
Han tror utviklingen innen trådløs kommunikasjon kommer til å skape et helt nytt kommunikasjonsmønster. Bedriftsmarkedet i Norden kommer til å være først ute med bruken av nye og utvidete mobiltjenester.

Setala sier til Dagens Telecom at netthandel, enklere e-post kommunikasjon og raskere oppkobling er noen av de tingene Nokia Mobile Phones arbeider mest med nå.

Annonse