Annonse


Alcatel først ute

Det spesielle nettverket vil gi næringsliv og husholdninger fullverdig TV-dekning, telefoni med ISDN-tilknytning, samt Internett-adgang via TV-kabelen. Oppdragsgiver er Frankrikes ledende kabeloperatør Lyonnaise Cable, og skal installeres i Annecy på grensen til Sveits.

Supplerende tjenester
– Dette gir oss en spennende mulighet til å etablere teletjenester over andre medier enn det tradisjonelle telenettet, og tilby supplerende telefoni- og datatjenester over kabel-TV systemene, sier adm. direktør Erik Nanseth i Alcatel Telettra Norway til nyhetsbyrået NewsWire.

Frigis 1. januar
Når markedet i EU og EØS-området åpner for fri konkurranse fra 1. januar 1998, skal systemet utbygges gradvis i andre franske regioner. Systemet er også tilgjengelig for utbygging i Norge fra samme dato. Nanseth opplyser at systemet inngår i Alcatels produktkatalog, og skal også markedsføres her hjemme i Norge.

Foreløpig ikke i Norge
Dagens Telecom har tidligere skrevet om at Telenor og Janco Kabel TV har forsøk med mer begrensede systemer for datatelefoni over kabel-TV i Norge.

I borettslag på Holmlia i Oslo, samt i boligområder i Trondheim og Sandefjord, tilbyr Telenor Internett-tilgang via kabel-TV. Ordinær telefoni går imidlertid fortsatt over tradisjonelle telelinjer.

Annonse