Annonse


Støtter Nera-aksjen

Det er i dagens Dagens Næringsliv at analytikeren Petter Bjertnæs i den anerkjente meglerhuset går ut og lanserer sine optimistiske prognoser for Nera-aksjen.

Overreaksjon
– Kursfallet den senere tid er en overreaksjon, hevder Bjertnæs.

Etter jevn oppgang siden i fjor sommer, tok Nera-aksjen et skikkelig dypdykk i mars da den bergenske teleleverandøren ble nødt til å varsle om uventet dårlige resultater for første kvartal. Hele 40 prosent raste aksjekursen før den slo seg til ro rundt 40 kroner.

Nera-aksjen har den siste tiden vært en av markedets mest omsatte.

Annonse


52 kroner
-Nera-aksjen skal opp til 52 kroner de første månedene, skriver Bjertnæs i kjøpsanbefalingen som gikk ut til meglerhusets kunder 12. mai.

Midlertidig avvik
– Fallet i inntjeningen og i ordretilgangen i første kvartal er et midlertidig avvik fra en lengre positiv trend, heter det videre i anbefalingen.

Sundal Collier viser dermed at meglerhuset har “kjøpt” den kommentaren Neras eget styre lanserte i forbindelse med de overraskende dårlige kvartalstallene.

WorldPhone
Det er framgangen i markedet for mobile satellittelefoner, og særlig salget av WorldPhone, som er meglerhusets hovedargument for å kjøpe Nera-askjer nå. Megelerhuset er også positiv til fortsatt vekst i Sørøst-Asia, og til at en inntreden i det deregulerte amreikanske markedet vil lykkes.