Annonse


Microsoft med telekom

Datagiganten Microsoft prøver seg på flere områder. De arbeider for å få flere av sine produkter til å holde internasjonale standarder. Nå er målet å få teleselskap til å bruke NT.

I følge rykter skal Microsoft samarbeide med en større amerikansk teleoperatør for å få SS7 (Signalling System 7) backbone til å operere med Windows NT som operativsystem.

Flere parter
Microsoft oppgir at de har forhandlinger på gang med «flere parter», uten å oppgi navn. Trolig blir resultatet av samtalene kjent på den neste SuperComm konferansen i New Orleans.

SS7 betegner både protokollen og det fysiske nettverk- og kontrollsystemet som blant annet brukes for å verifisere om kredittkort er gyldige.

Annonse


Kjerne
Microsofts mål er å få «NT inn i kjernen, til svitsjing for telekommunikasjon og til andre tjenester for teleselskap.», sier en uidentifisert kilde i Microsoft til Computer Reseller News.

Microsoft skal i følge rykter også stå i startgropa med en pakkeløsning for servere. I følge Techweb skal denne inneholde routing, faxtjenester, TAPI 2,1, Proxy-server og L2TP støtte.

TNM-kompatibilitet
Microsoft skal også arbeidet for å gjøre NT TMN-kompatibel. Det siste er en standard for administrasjon som er i ferd med å utvikle seg.

Analytikeren Jerry Krasner i Venture Development sier at NT er lett å tilpasse:

– Men NT er ennå ikke robust nok til å styre hele telefonsystemet. Det kan ikke behandle avbrudd godt nok. For tiden er dette et marked for Unix.

Annonse