Annonse


Kjepp i hjulet for WebTV

Forrige uke ba det amerikanske justisdepartementet om ytterligere opplysninger om Microsofts planer om å kjøpe WebTV Networks for knappe 3 milliarder kroner. Myndighetens undersøkelser kan forsinke og eventuelt omstøte den planlagte overtakelsen. Amerikansk konkurranselovgivning er mye strengere enn den norske.

Internett på tv
Myndighetene trapper altså opp sine undersøkelser for å avklare om oppkjøpet bryter amerikansk konkurranselovgivning. WebTV er et forholdsvis nystartet selskap som vil produsere “bokser” som skal kobles til og vise Internett på tv-skjermen. Foreløpig har selskapet bare 50 000 abonnenter.

Også Oracle
Onsdag forrige uke kjøpte Oracle aksjemajoriteten i det nye selskapet Navio Communications som utvikler Internett-programmer for forbrukerelektronikk. Med Navio-programmene kan en NC styre videoopptakere og andre apparater i huset. Navio er grunnlagt av Netscape Communication, men Netscape ønsker øyensynlig å konsentrere seg om andre oppgaver.

Avtale i vasken?
Selv om det amerikanske justisdepartementet velger å ikke blokkere avtalen mellom Microsoft og WebTV Networks, så kan undersøkelsene bli langvarige. En forsinkelse kan medføre at konkurrentene får et forsprang. Resultatet kan bli at Microsoft trekker seg fra avtalen, akkurat som i 1995 da myndighetene gikk inn for å granske Microsofts planlagte kjøp av regnskapsprogrammet Quicken fra Intuit Software.