Annonse


IT-lønninger til himmels

Kampen om IT-hjernene vekker oppsikt, også i California. En årslønn på 1,4 millioner kroner, 10 millioner i startbonus og opsjoner til å kjøpe 75.000 Microsoft-aksjer, var det Bill Gates la på bordet for å friste en av USAs ledende IT-ressurser.

Gates fikk imidlertid et motbud og dermed la han ytterligere 10 millioner kroner på bordet. Saken har endt i retten.

Erfaring
De mest ettertraktede er de med 10-12 års erfaring, ifølge en fersk rapport fra American Electronics Association. Rapporten slår fast at vanlig lønn for en IT-arbeider er 46.986 amerikanske dollar (330 000 norske kroner) mens snittet ellers i det private næringsliv var 27 440 (193 000 norske kroner). Tallene gjelder hele USA, basert på lønnsstatistikker fra 1995.

Internett
Det er utviklingen av Internett som får ‘skylden’ for de mange useriøse lønnstilbudene. Den samlede lønnsutgiften for alle amerikanske IT-arbeidere lå i 1995 på 189 milliarder amerikanske dollar – 1329 milliarder norske kroner…

Annonse


Annonse


Annonse