Deskill

Annonse


Tyv på kreditt

DeskillHandel på nettet er sårbart når det gjelder avlytting, og hendelsen kan tyde på at informasjon om kredittkort er lett å misbruke. I følge FBI har den 36-år gamle hackeren brukt et program som har hentet opplysninger hos flere firma som selger varer over Internett. Han hadde også nok informasjon til at han kunne bruke numrene til disse kredittkortene, sier FBI.

Tydet krypteringen
Mannen ble tatt da han forsøkte å selge informasjonen til en sivil politimann for omlag 1,8 millioner norske kroner onsdag. Manne kan få inntil 15 år i fengsel for svindelen.

– Det som er unikt i denne saken er at en person klarte å få tilgang hos en Internettleverandør til en tredjepart, kopiere informasjonen og løse krypteringsnøkkelen slik at informasjonen kunne brukes av hvem som helst, sa en talsmann for FBI. Om mannen hadde fått omsatt informasjonen kunne dette ha ført til at 100 000 kredittkorteiere ville fått beskjed i slutten av måneden at deres kontor både var tømt og overtrukket.

Overvåket posten
FBI fikk et tips fra en ikke navngitt Internettleverandør i San Diego om at de hadde funnet et program på en av sine servere som lette etter spesifikke opplysninger og sendte disse videre.

Annonse


FBI oppsporte den 36 år gamle mannen, og avtalte å kjøpe stjålne opplysninger. De gjorde to små kjøp, før de avtalte et storkjøp av 100 000 numre til kredittkort for 1,8 millioner. 36-åringen har tilstått flere innbrudd i datamaskiner. Det er uvisst om han selv har svindlet med opplysningene.

Kausjon
36-åringen ble senere i uka løslatt mot 700 000 kroner i kausjon, og dommeren satte som vilkår at mannen ikke fikk lov til å komme i nærheten av en datamaskin.