Annonse


Philips på USB-bølgen

USB (Universal Serial Bus) er den kommende standarden for kommunikasjonsporter i PC-omgivelser. Standarden vil erstatte de parallelle og serielle portene.

Raskere kommunikasjon
Fordelen med den nye teknikken er at den kan håndtere raskere kommunikasjon enn dagens porter. Intel og Microsoft har akseptert USB-standarden, og vil implimentere støtte for den i kommende operativsystemer.

Kostnadseffektiv video
I første omgang planlegger Philips et USB-videokamera, en USB/DAC-hub og en USB-høyttaler. Kameraet skal være en kostnadseffektiv løsning for videokonferanse på PC. USB gjør at man ikke trenger noe videokontrollbord da alt håndteres via en enkelt USB-kontakt.

Huben er nøkkelkomponenten i USB-systemet. Den gir tre ‘downstream’ USB-tilkoblinger, slik at man kan sette sammen et komplett USB-system.

Grom-lyd
Høytalerne skal være de første i sitt slag. USB-lyd har høyere lydkvalitet fordi lyden bevares i digital form og omformes til analoge signaler først når den mates inn i høyttaleren, melder Philips. Teknikken overflødiggjør lydkort i PCen.

Enkelt og kraftig
USB kommer til å bli standardutgang for periferiutstyr: opptil 127 USB-enheter kan kobles til via én PC, heter det i meldingen

– Vi tror at USB-teknikken tidlig kommer til å bli akseptert, ikke minst i hjemmene på grunn av at den er enklere å bruke og helt tilpasset Plug-and-play-konseptet. Den er dessuten så kraftig at den gir mulighet til å bruke en del ekstrautstyr som man hittil ikke har kunnet koble direkte til en PC, sier Åke Johanson i Philips Information Products.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse