Olsy

Annonse


Et nytt Olivetti

Olsy– Vi regner med profitabel drift innen slutten av året, sa toppsjefen i Olivetti Group, Roberto Colaninno i Lyon. Omsetningen vil i år ligge på omlag 21 milliarder norske kroner.

Telesatsing
Et interessant trekk med den nye Olivetti er gruppens satsing på kommunikasjon. De eier 51 prosent av mobiloperatøren Omnitel, som de regner med vil tjene gode penger i 1999 og som alt neste år vil ha 1,5 million abonnenter. Og Olivetti eiersammen med Bell Atlantic teleselskapet Infostrada som opererer i fastnettet.

Når Olivetti Solution eller Olsy så har 18 prosent av omsetningen sin på nettverk er det like før tele- og datakommunikasjon blir gruppens største virkeområde. Det store skillet i den nye strategien er nettopp dette.

Slutt på leken
– Nå er det slutt på leken. Vi vil ikke handle med den italienske staten før de betaler, sa toppsjefen i Olsy, Claudio Montagner.

Annonse


Og det skjønner vi godt. De har over et års fakturereingstid når de kjøper IT. Og det kan knapt noen IT-bedrift leve av. Med ny ledelse som er mindre politisk profilert enn Benedetti, har Olsy nå våget å ta oppgjøret for åpen scene.

Banksystemer er 55 prosent av omsetningen i det nye selskapet. Her skiller den internasjonale organisasjonen seg kraftig fra Norge der offentlige kunder utgjør omlag 60 prosent.

Hardware er nå nesten ute av Olivetti. Det eneste de produserer er minibanker sammen med Bull. Nå er det systemløsninger og telekommunikasjon for alle penga. Og vi har faktisk tro på at selskapet vil lykkes i sin snuoperasjon til tross for stor gjeld.

De har faktisk greid å overbevise 800 kunder og 150 journalister her i Lyon om det denne uka.

Se også:
En skål for Olsy

Annonse