Annonse


CNN etablert i Sverige

Tjenesten er CNNs første nyhetstjeneste på et ikke-engelsk språk. Den ble åpnet onsdag denne uka (cnn.passagen.se).

Ekspansjon
– Det her er et pilotprosjekt, som kan bli en modell for CNN for framtidig ekspansjon. Det er ingen tidsplan for når det kan skje, men det vil avhenge av modenheten hos de forskjellige land, sier sjefredaktør Lars-Ola Nordqvist i Svenska CNN til Dagens Telecom.

For tiden er bare fire journalister ansatt i CNNs avdeling i Gøteborg. Det fører til at det ikke blir nyhetsdekning i helgene. Omlag 40 artikler og henvisninger loves på siden hver dag. Innenriksnyhetene blir på svensk, mens utenriksnyheter kun får en liten henvisning, mens selve saken er på engelsk.

Døgnet rundt
Lederen for CNN Interactive, Scott Woelfel, bekrefter at målet er en døgnkontinuerlig nyhetsovervåking, men er forsiktig med å gi løfter om når dette kan skje. Men andre mål er klare:

– Vi har tenkt å utvikle dette konseptet i Sverige, og siden gå videre med det i andre land, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Telia-samarbeid
Telia InfoMedia, TT og CNN samarbeider om den nye tjenesten.

– Vi har fått veldig mange positive reaksjoner på åpningen sier, Nordqvist. Mange skryter av utformingen av sidene, men vi har dessverre ingen besøksstatistikk. Den har vi ikke fått fra Telia ennå.

Raskt
Det har tatt kort tid å sette opp CNNs svenske versjon. Så kort tid at om det hadde vært noen notering i Guiness rekordbok for oppsett av web-tjenester, så hadde CNN vært sikret en plassering, mener redaktøren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse