Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vant russerkontrakt

OSLO: Ericsson skal levere tjenester og utstyr for 54 millioner USD (380 milllioner kroner) til det russiske Vimpelcom i Moskva.

Ericsson har vunnet en kontrakt med Russlands største mobiloperatør, Vimpelcom, om utbygging av mobilnettet i og rundt Moskva. Ericsson skal levere utstyr og tjenester for 54 millioner dollar, tilsvarende 380 millioner norske kroner.

Tidligere samarbeid
Avtalen omfatter leveranser av RBS 884 basestasjoner basert på D-AMPS/AMPS systemet. De to selskapene har samarbeidet siden 1994, da Ericsson leverte det første D-AMPS-nettet i Moskva. I hele verden er det i dag over 74 millioner som bruker D-AMPS/AMPS-systemer.

På børs
Vimpelcom markedsfører sine tjenester under navnet Bee-line og har i dag 65.000 abonnenter i Moskva-området. Selskapet er Russlands første, og foreløpig eneste, selskap som er notert på New York-børsen.
Stikkord: Mobil