dfv

Annonse


Telenors USA-satsing

dfv– Telenor gir god bakcing til Norcom med sitt navn og sin støtte, sier adm. direktør John Herring i Norcom Networks til Dagens Telecom.

Eget nett
Norcom er eier og operatør av Nornet som dekker 92 prosent av tettbefolkede strøk i USA. Nornett leverer strategiske nettverk og er løsningsleverandør.

– Satelittdekningen går via MSAT som ble skutt opp i mars 1995. Vi har 1000 basestasjoner for mobilkommunikasjon, sier Herring.

Fikk kjempekunde
Norcom har fått en avtale med Sears som er en av Amerikas største hvitevareleverandører med 14.000 biler for service og reparasjoner. Foreløpig har 2.000 av bilene installert antenne og mottaker i bilen, men opp til 4.000 av bilene skal få mobilkommunikasjon.

– Det er en stor kjøpsbeslutning for Sears. Utstyr til en bil koster 1.700 dollar (11.900 norske kroner). Dette blir en investering på bortimot 6,8 millioner dollar (47,6 millioner norske kroner) for 4.000 biler, sier Herring.

Vil ha televerks- og e-verkskunder
Nå satser Norcom på å levere satellitt-mobil til montører hos teleoperatører og e-verk i hele USA.

-Norcom må ha 15.000 abonnenter til mobilsatellitt-tjenesten for å nå break even. Vi regner med å nå dette i midten av neste år, sier Herring.

Se også:
Mobildata tar over

Annonse


Annonse