Annonse


Norman føler seg presset

Planen var at sammenslåingen skulle presenteres for Oslo Børs før sommeren. Men tidsplanen sprakk, og dette skal ha ført til at prosjektet stoppes.

Presset tidstabell
– Vi har hatt en altfor presset tidstabell. Det er mange dokumenter som må legges fram, sier styreformann i Norman Defense Systems J. Arthur Olafsen.

Han varsler også at selskapet fortsatt har planer om å bli notert på Oslo Børs.

Overrasket av underskudd
På direkte spørsmål svarer Olafsen at et overraskende dårlig resultat for Verimation kan føre til et krav om et endret bytteforhold.

Norman er den største aksjeeieren i Verimation med omlag 30 prosent av aksjene, og sier at sammenslåingen med det svenske selskapet vil skje ved en senere anledning.

Riktig kombinasjon
– Vi tror at dette er en riktig industriell kombinasjon. Og det som er bra industrielt bruker i lengden også å bli bra finansielt, sier Olafsen til Gøteborgsposten.

Fortsatt samarbeide
Olafsen sier også at samarbeidet med Verimation og det felles eide datterselskapet VeriSecure fortsetter.

Verimations aksjer falt med 17 prosent onsdag etter at det ble kjent at foretaket hadde et foreløpig underskudd etter avskrivninger for fjoråret på 15,7 millioner sammenlignet med et overskudd på 2,6 millioner året før. Også omsetningen ble noe mindre. De fire siste månedene var spesielt svake.

Overtagelse
Norman Data Defense Systems Holding ASA (Norman) besluttet 15 april å tilby et bytte av aksjer. Tilbudet skulle være en vennligsinnet overtagelse med full støtte av styret og ledelsen i Verimation.

– Dette representerer en ytterligere integrasjon av de to selskapene, etter et år med nært samarbeid, het det i en melding fra Norman 16. april.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse