Annonse


Neste eple ut av kurven

Apple har hatt stor utskifting av ledelsen de siste månedene. Forrige NK forlot selskapet tidligere i år. Turbulensen er imidlertid mindre etter Scalises avgang. Han begynte i Apple for 15 måneder siden. Scalise kom fra National Semiconductor – selskapet Gil Amelio snudde rundt før han begynte på Apple. Han forlater Apple allerede 30. Mai.

Politikk
Det var tidligere denne uka at Scalise fortalte sin sjef at han hadde takket ja til et tilbud fra the Semiconductor Industry Association, som er en organisasjon som arbeider med lobbyvirksomhet mot den amerikanske kongressen for å støtte interessene til store amerikanske elektronikkprodusenter.

– Han var Gil’s høyre hånd. Dette er ikke bra nyheter for Apple, men jeg antar at det var rett tid for Scalise å takke ja, sier den kjente amerikanske IT-kommentatoren Tim Bajarin, som leder selskapet Creative Strategies .

Riktig retning
– Jeg føler at vi har klart å møte de viktigste utfordingene som må møtes for å få Apple til å gå med overskudd og at vi har plassert et team som kan få jobben gjort, sier Scalise i en kommentar til San Francisco Chronicle.

Scalise har hatt hånd om virksomheten som har hatt ansvar for Newton. Det spekuleres i om avgangen vil resultere at Apple kutter produktserien. Steve Jobs oppfordret også til dette på en utviklerkonferanse nylig.

Annonse


Annonse