Arkivfoto

Annonse


Ber om tre milliarder

ArkivfotoFør sommerferien er det ventet at Telenors konsernsjef Tormod Hermansen vil gå til Rønbeck og be om minst tre milliarder til en kapitalutvidelse. Telenor har en egenkapital selv på nesten 14,7 millioner, og selskapet oppgir at dette er i underkant av 45 prosent. Telenor ble i 1994 verdsatt til 24 milliarder kroner.

Telenor har planer om å investere for fem milliarder i år.

Vil styrke egenkapitalen
– Vårt mål er å ha en egenkapital på mellom 45 og 50 prosent, sier konserndirektør i Telenor Marit Døving til Dagens Næringsliv.

For å klare dette er det nødvendig å hente kapital utenfra, enten ved overføringer fra staten eller ved å gå på børsen.

Ikke børsnotering
Samferdselsminister Sissel Rønbeck har tidligere gitt uttrykk for at det ikke er aktuell politikk å åpne for delprivatisering av Telenor etter den såkalte «Hydromodellen», der staten har majoriteten av aksjene. Når Telenor nå legger fram et forslag om kapitalutvidelse for sitt styre neste måned, så kan det få politiske ringvirkninger.

Annonse


Annonse