Annonse


«Store Norske» på nett

Konseptet bygger på Aschehoug og Gyldendals Store Norske leksikon, og informasjonen vil bli fortløpende oppdatert via Internett.

Skreddersydd løsning
De norske brukerne vil få en CD-ROM med multimedia og søkemuligheter som er skreddersydd til leksikonet. Her kan man blant annet se historiske filmklipp, naturopptak og animasjoner, eller høre fuglelyder og nasjonalsanger. Avanserte søkesystemer vil gi henvisninger til artikler i bokverket.

Store Norske-eiere kan også abonnere på en Internett-database der hele leksikonteksten vil bli fortløpende oppdatert.

Fordeler
– Hvert medium har sine fordeler. En skjerm kan ikke erstatte bokens funksjonalitet, mens Internetts muligheter for kontinuerlig oppdatering og interaktivitet, ikke lar seg gjennomføre på papir. Vi tilbyr det redaksjonelle innholdet i en integrert pakkeløsning, slik at flere medieplattformer kan tas i bruk etter behov, sier adm. direktør Harald S. Strømme i Kunnskapsforlaget til nyhetsbyrået NewsWire.

Kun enkelte på nett
Internasjonalt har flere forlag utgitt leksika på CD-ROM, og det finnes enkelte internasjonale leksika på Internett.

Disse har imidlertid vært solgt som separate produkter med svært begrenset suksess..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse