Tollerud

Annonse


Perfekt oppskyting

TollerudBlant annet skal Canal Digital og B Sky B fra høsten sende sine kanaler over Thor II.

– Alt klaffet i dag og alt tyder på en perfekt levering fra McDonnell Douglas. En time før start var alle sikre på at oppskytingen ville finne sted, sier adm. direktør og styreformann til Dagens Telecom.

Viktig begivenhet
– Det er viktig for oss å få Thor II i bane, siden all kapasitet er fullsolgt. En time og et kvarter etter oppskyting ble satellitten overlevert fra McDonnell Douglas til Hughes, sier Johansen.

McDonnel Douglas har hatt ansvaret for oppskytingen av Thor II med bæreraketten Delta II. Hughes har bygget satellitten på raske 14 måneder, og skal nå utføre tester og få Thor II i posisjon før den overleveres til Telenor.

Annonse


Været bedret oddsen
– Sannsynligheten for oppskyting av Thor II økte fra ti prosent til 70 prosent i løpet av tirsdagen, sier Johansen.

Det var værutsiktene som bedret seg utover dagen. Under oppskytingen var det skyfritt og nesten vindstille i oppskytingsområdet på Cape Canaveral.

Kritisk
– Det så en stund ut til at satellitten ikke ville bli skutt langt nok opp. Delta II lå fire sekunder etter planen ved tredje fase i oppskytingen. Dette kunne medført at Satellitten måtte bruke av eget brennstoff for å komme i riktig bane, sier Johansen til Dagens Telecom.

Hvis Thor II måtte brukt av eget brennstoff for å komme i bane ville levetiden på 11,5 år bli redusert. Drivstoffet må til for å holde satellitten på plass i posisjonen en grad vest.

Se også:
Thor II tok av!

Annonse