Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson øker i Japan

OSLO: Det japanske Digital Tu-Kas Hokkaido (DTD) har inngått en avtale med Ericsson om utbygging av PDC mobiltelefonsystem. Ericsson skal levere utstyr 40 millioner USD (282 millioner kroner).

Ericssons kontrakt med japanske DTD omfatter AXE svitsje-utstyr og materiell til basestasjoner. Utstyret vil bli tatt i bruk til høsten og har en økonomisk ramme tilsvarende 282 millioner norske kroner.

Voksende marked
Utstyret vil gjøre DTD i stand til å utvide dekningsområdet for sitt PDC-mobiltelefonsystem. Det japanske mobilmarkedet er et av de raskest voksende i verden, og bare i første kvartal fikk landet 2,6 millioner nye mobilabonnenter.

Dagens tall på 21 millioner japanske mobiltelefonabonnenter ventes å stige til 53 millioner i år 2000.
Stikkord: Mobil