Annonse


EMI for full musikk

Det franske selskapet Eurodat har lansert et prøveprosjekt der en selger musikk over kabelnettet til Frankrikes største kabelselskap. Kundene kan velge blant et utvalg av 400 album. Signalene overføres til kundenes harddisk som et kryptert signal slik at det ikke skal være mulig med uautorisert kopiering.

Samtaler med de store
Eurodat har siden tjenesten ble lansert i april solgt musikk fra uavhengige franske selskap. Nå skal Eurodat være i kontakt med flere av de store, og samtalene skal ha kommet lengst med EMI.

Hvis forhandlingene går i orden kan Eurodat selge musikk fra EMIs katalog i løpet av en måneds tid.

Stort marked
EMI er ett av verdens største plateselskap og har blant annet Spice Girls, Beatles, David Bowie og Pink Floyd blant sine artister.

Det franske selskapets tjeneste er foreløpig meget begrenset. Bare 400 hjem i Paris, Strasbourg og Le Mans kan bruke den. Men resultatene vil bli studert nøye av musikkindustrien, som omsetter for 280 milliarder hvert år. Distribusjon via kabel er rimligere enn via plateforretninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse