Annonse


Vil ha sjakk-revansj

– Det er veldig viktig for meg at det blir alt eller ingenting, sier den 34 år gamle russiske verdensmesteren i sjakk til Reuters. Jeg ønsker ikke å tjene penger på å tape.

Kasparov tapte sist mot IBMs Deep Blue, men fikk omlag 2,8 millioner kroner for matchen.

Vil ha ny kamp
Garry Kasparov sa fredag at han hadde kommet seg over tapet, og at han ønsket å spille mot maskinen igjen senere i år, gjerne i september eller oktober i New York. Men han vil forlange endringer i forhold til den første kampen.

Pauser
– Jeg ønsker spille 10 spill med lengre pauser mellom kampene, sier den russiske stormesteren. Jeg vil også forlange at Deep Blue spiller 10 spill mot en annen stormester, eller en annen sjakkmaskin med en representant fra meg tilstede.

Tidligere spill
Kasparov har klaget på at duellen med Deep Blue var urettferdig fordi han ikke fikk tilgang til å se maskinens tidligere spill.

Russeren klaget også på en uventet og svært uvennlig holdning fra teamet bak Deep Blue. En talsmann for teamet sa at det var vanskelig å svare på påstanden og at den var kommet som en reaksjon på tapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse